Partij voor de Dieren roept op: steek je poot uit voor dieren!


Gebruik je invloed en vul de officiële vragen­lijst van de Europese Commissie in

15 december 2021

Steek je poot uit voor dieren! Die oproep doet de Partij voor de Dieren woensdag aan alle dierenvrienden in Nederland. De partij hoopt dat zoveel mogelijk mensen een officiële vragenlijst van de Europese Commissie invullen en zo invloed uitoefenen op aanstaande nieuwe EU-regels ter bescherming van dieren. De antwoorden die burgers en bedrijven geven, maken deel uit van het wetgevende proces en bepalen mede in hoeverre Brussel de komende jaren de Europese regels ter bescherming van dieren aanpast.

“Jij kunt beïnvloeden of de EU nu écht een einde gaat maken aan dierenleed! Vul de online vragenlijst in en vraag zoveel mogelijk dierenvrienden hetzelfde te doen! Want zonder onze gezamenlijke inzet steekt Brussel geen poot uit voor dieren,” aldus de PvdD op haar website.

In de officiële vragenlijst vraagt de Europese Commissie onder meer of Europa de uitvoer van levende dieren naar niet-EU-landen moet verbieden. Europarlementariër Anja Hazekamp: "Jaarlijks slepen EU-landen miljoenen levende dieren de grens over in ellenlange transporten naar het Midden-Oosten, Rusland en Afrika. Dieren komen tijdens deze weken- tot zelfs maandenlange transporten in ellendige situaties terecht. We strijden voor een totaalverbod en elke dierenvriend die deze enquête invult helpt de doorslag te geven om deze ellendige diertransporten en ander dierenleed te stoppen."

Ook andere dierenwelzijn gerelateerde onderwerpen komen aan bod: zo vraagt de Europese Commissie bijvoorbeeld of gestopt moet worden met het versnipperen van eendagskuikens. Daarnaast wordt gevraagd of er regels moeten komen om kreeften en andere ongewervelde zeedieren te beschermen. Aan het einde van de vragenlijst kunnen burgers eigen ideeën kwijt.

De vragenlijst is in te vullen tot en met 21 januari 2022. Bij het lanceren van de oproep ‘Steek je poot uit voor dieren’ hadden 6135 EU-burgers de vragenlijst ingevuld, waarvan 261 Nederlanders.

De Partij voor de Dieren geeft hier tips over hoe de vragenlijst diervriendelijk is in te vullen.

Foto: Jo-Anne McArthur / Eyes On Animals / We Animals Media

Gerelateerd nieuws

Vernietigend oordeel parlementaire enquêtecommissie diertransporten

BRUSSEL, 2 december 2021 - Te weinig voedsel en water, extreme temperaturen, volgepropte laadruimtes en een grove behandeling...

Lees verder

‘Bevrijd wilde dieren uit circussen’

BRUSSEL, 16 december 2021 - “Kom met een Europees verbod op het gebruik van dieren in het circus.” Daarvoor pleit Europarleme...

Lees verder

Doe mee met de Partij voor de Dieren!

    Doe mee