Malta in Europees Parlement aange­sproken op vogel­jacht


18 januari 2017

Europarlementariër Anja Hazekamp heeft de Maltese premier Joseph Muscat woensdag in het Europees Parlement opgeroepen om een einde te maken aan de gruwelijke jacht op trekvogels. Hazekamp deed de oproep tijdens Malta’s eerste debat als EU-voorzitter.

Volgens natuurorganisaties doodt Malta jaarlijks meer dan honderdduizend vogels tijdens de jachtseizoenen in het voor- en najaar. Malta kan zich als EU-voorzitter niet geloofwaardig inzetten voor dierenwelzijn zolang het deze vogeljacht toestaat, vindt Hazekamp.

"Miljoenen migrerende vogels gebruiken Malta als rustpunt op hun route. Maar de rust is ver te zoeken. Op dit moment is de najaarsjacht op tientallen soorten nog volop aan de gang. En als Malta geen actie onderneemt, zullen jagers in april opnieuw tienduizenden zomertortels en kwartels doden. Ook andere, internationaal beschermde en bedreigde, soorten vallen tijdens de jacht ten prooi aan deze jagers. Lidstaten en natuurorganisaties steken veel tijd en geld in het beschermen van onze vogels, maar dat wordt in een klap door Malta teniet gedaan. De Maltese heksenjacht op vogels is onacceptabel en in strijd met internationale beschermingsverdragen. Malta heeft de keuze: wil het gezien worden als mooi mediterraan vogelparadijs of als een moordeiland voor lustjagers?” aldus Hazekamp.

De Partij voor de Dieren kaartte de vogeljacht in Malta eerder al aan bij de Europese Commissie. Ook zette de partij zich met de actie 'Geen censuur op natuur' in voor behoud van de Europese Vogelrichtlijn, die vogels in Europa zou moeten beschermen tegen de jacht.

Gerelateerd nieuws

Europa moet wachten op burgerinitiatief glyfosaat

De Partij voor de Dieren eist van de Europese Commissie dat ze de Europese licentie voor landbouwgif glyfosaat niet verlengt,...

Lees verder

Nederland wil illegale walvisjacht Japan aankaarten

Nederland wil de illegale Japanse jacht op walvissen aankaarten bij de besprekingen over een handelsverdrag tussen Europa en ...

Lees verder

Doe mee met de Partij voor de Dieren!

    Doe mee