Europa moet trek­vogels beschermen


13 april 2015

De Partij voor de Dieren heeft de Europese Commissie opgeroepen om op te komen voor trekvogels die vanuit Afrika onderweg zijn naar Europa. Malta, een rustpunt voor de migrerende vogels, opent dinsdag de jaarlijkse plezierjacht op trekvogels. Op het eiland worden tijdens deze zogenaamde 'voorjaarsjacht' tienduizenden vogels doodgeschoten.

Officieel geeft de Maltese regering jagers toestemming om elfduizend tortelduiven en vijfduizend kwartels dood te schieten. Maar al jaren zijn er meldingen dat veel meer vogels, waaronder roofvogels en andere beschermde vogelsoorten, worden afgeschoten. Dat is in strijd met Europese wetgeving ter bescherming van vogels, stelt Europarlementariër Anja Hazekamp. Brussel moet daarom in actie komen en de wrede vogeljacht stoppen.

Ook in Malta bestaat veel weerstand tegen de vogeljacht. Een door milieuorganisaties geïnitieerd referendum over de plezierjacht op trekvogels behaalde zondag enkele stemmen te weinig om een einde te maken aan de voorjaarsjacht.

Gerelateerd nieuws

PvdD: stop onderhandelingen TTIP

"Met vrijhandelsverdragen als TTIP zet Brussel de democratie binnen de EU nog verder onder druk." De Partij voor de Dieren wa...

Lees verder

PvdD roept op tot Europees verbod op glyfosaat

Er moet een Europees verbod komen op het landbouwgif glyfosaat, ingrediënt van het veelgebruikte bestrijdingsmiddel Roun...

Lees verder

Doe mee met de Partij voor de Dieren!

    Doe mee