Wilde dieren sterven uit door vee-industrie


6 september 2017

Olifanten, jaguars, pinguïns en andere dieren in het wild dreigen definitief uit te sterven omdat hun leefomgeving stukje voor stukje wordt vernietigd voor de teelt van mais en soja. Het grootste gedeelte daarvan wordt gebruikt als voer voor dieren in de vee-industrie.

Nu al wordt éénderde van het ijsvrije land op aarde gebruikt om voedsel te verbouwen voor veevoer. De Partij voor de Dieren en Compassion in World Farming organiseren daarom deze week samen de tentoonstelling STOPTHEMACHINE in het Europees Parlement.

"Met de tentoonstelling willen we de bewustwording bij andere Europarlementariërs en beleidsmakers in Brussel vergroten. We moeten nu dringend actie ondernemen om in het wild levende dieren, maar uiteindelijk ook de mensheid te behoeden voor uitsterving," aldus Anja Hazekamp.

Ook Philip Lymbery, auteur van de boeken ‘Farmageddon’ en ‘Dead Zone’, was dinsdag aanwezig bij de opening van de tentoonstelling om politici op te roepen tot actie. De tentoonstelling is tot vrijdag 8 september te zien in het Europees Parlement in Brussel.

Wil jij meehelpen voorkomen dat er nog meer dieren in het wild uitsterven door industriële vleesproductie? Teken dan de petitie #STOPTHEMACHINE. Mes en vork zijn de beste wapens tegen klimaatverandering en het verdwijnen van in het wild levende dieren en hun leefomgeving!

Gerelateerd nieuws

PvdD vraagt in Brussel totaalverbod fipronil

De Europese Commissie moet het massaal in eieren aangetroffen gif fipronil geheel verbannen uit de landbouw in Europa. Europa...

Lees verder

Europees Parlement: Noorwegen moet walvisjacht stoppen

Het Europees Parlement heeft zich met grote meerderheid achter een motie van de Partij voor de Dieren geschaard die Noorwegen...

Lees verder

Doe mee met de Partij voor de Dieren!

    Doe mee