Verboden legbat­terij-eieren op Europese markt


14 oktober 2014

Europarlementariër Anja Hazekamp heeft schriftelijke vragen gesteld over de toelating van Oekraïense legbatterij-eieren op de Europese markt. De Oekraïense eiergigant Avangardco kreeg onlangs toestemming om zijn legbatterij-eieren te exporteren naar Europa.

In de Europese Unie zijn legbatterijen verboden. De Partij voor de Dieren vindt het onacceptabel dat bij de toelating van deze eieren uit Oekraïne het welzijn van dieren is genegeerd. Hazekamp: "Miljoenen dieren worden in Oekraïne gehouden onder omstandigheden die in Europa al lang verboden zijn. Het is hypocriet om legbatterijen hier te verbieden en vervolgens batterij-eieren uit Oekraïne te importeren."

De Europarlementariër wil dat de Commissie ervoor zorgt dat consumenten geen eieren uit legbatterijen op hun bord krijgen. "Producten die ten koste gaan van dieren moeten we niet produceren en ook niet importeren," aldus Anja Hazekamp.

Gerelateerd nieuws

Vrijhandelsverdragen ten koste van dieren

Europarlementariër Anja Hazekamp heeft vandaag in Amsterdam op de wereldwijde actiedag tegen TTIP opgeroepen om een einde te ...

Lees verder

Protest tegen geheime onderhandelingen TTIP

Europarlementariër Anja Hazekamp heeft vandaag geprotesteerd tegen de geheime onderhandelingen over het vrijhandelsverdrag tu...

Lees verder

Doe mee met de Partij voor de Dieren!

    Doe mee