Vege­ta­risch alter­natief voor vislobby-feestje


5 november 2014

Europarlementariër Anja Hazekamp heeft bij een 'duurzame' visproeverij van de vislobby in het Europees Parlement visvrije makreel- en tonijnhapjes uitgedeeld. De Europarlementariër heeft hiermee een signaal afgeven dat vis nooit duurzaam is, zolang zeeën worden overbevist.

"Maar liefst 88 procent van de Europese visbestanden wordt overbevist. Ook zeeën in andere werelddelen worden leeggevist door Europese vissers, vaak geholpen door subsidies uit Brussel. De Verenigde Naties waarschuwen dat in 2048 de zeeën wereldwijd zijn leeggevist als we op het huidige tempo doorgaan met vissen. Europa moet stoppen deze plundering van zeeën te subsidiëren," zegt Hazekamp. Afbouw van visserij is de oplossing volgens het parlementslid. "Visactiviteiten moeten drastisch worden beperkt om visbestanden een kans te geven zich te herstellen. We zullen dus ook minder vis moeten gaan eten."


"Gelukkig zijn er smakelijke en écht duurzame alternatieven, op basis van plantaardige ingrediënten. We zijn niet toegelaten tot het lobby-feestje, maar toch hebben voor de deur veel mensen gebruik gemaakt van onze visvrije visproeverij," aldus Hazekamp.

Gerelateerd nieuws

PvdD: "insectenvlees niet als groenteburger verkopen"

"Insectenvlees hoort niet thuis in een groenteburger." Dat zegt Europarlementariër Anja Hazekamp (Partij voor ...

Lees verder

Weg met schoolmelk!

EU-subsidies voor schoolmelk moeten worden stopgezet. Daarvoor pleit Europarlementariër Anja Hazekamp van de Partij voor...

Lees verder

Doe mee met de Partij voor de Dieren!

    Doe mee