PvdD: "insec­ten­vlees niet als groen­te­burger verkopen"


30 oktober 2014

"Insectenvlees hoort niet thuis in een groenteburger." Dat zegt Europarlementariër Anja Hazekamp (Partij voor de Dieren) over de verkoop van groenteburgers, schnitzels en nuggets waarin vermalen buffalowormen verwerkt zijn. Het insectenvlees ligt in Belgische supermarkten tussen de vegetarische producten en wordt gepresenteerd als vleesvervanger. "Misleidend voor consumenten," vindt Hazekamp. Producent Damhert Nutrition wil het insectenvlees binnen een half jaar ook in Nederlandse supermarkten verkopen.

Insectenvlees moet volgens de Partij voor de Dieren niet verkocht worden als groenteburger of vleesvervanger. "Insecten zijn geen groente. Iemand die een groenteburger koopt, moet geen insectenvlees op zijn bord krijgen. Dat wormenburgers in de supermarkt tussen de vegetarische producten liggen is misleidend. Maar dat ze worden verkocht als vleesvervanger is ronduit onjuist. De benaming en etikettering van deze producten moeten duidelijk zijn voor consumenten," aldus Anja Hazekamp.

Hazekamp dringt verder bij de Europese Commissie aan om meer onderzoek te laten doen naar de voedselveiligheid en naar de gevolgen van insecten-farms voor biodiversiteit, milieu en dierenwelzijn.

Gerelateerd nieuws

Opinie: Mager applaus voor omstreden Europese Commissie

De Europese fracties van het CDA en de PvdA hebben elkaars omstreden figuren zojuist de Europese Commissie in geholpen. Desas...

Lees verder

Vegetarisch alternatief voor vislobby-feestje

Europarlementariër Anja Hazekamp heeft bij een 'duurzame' visproeverij van de vislobby in het Europees Parlement...

Lees verder

Doe mee met de Partij voor de Dieren!

    Doe mee