Schnit­zelgate: 'verbod veggie­burgers moet van tafel'


20 oktober 2020

Als het aan de Partij voor de Dieren ligt, blijven 'veggieburgers' en 'vegaschnitzels' gewoon op het menu staan. Europarlementariër Anja Hazekamp (PvdD) heeft tegenvoorstellen ingediend om het dreigende Europese verbod op veggieburgers van tafel te krijgen.

Onder druk van de vleeslobby, bepaalde de landbouwcommissie van het Europees Parlement in 2019 dat er een verbod moet komen op benamingen als ‘veggieburger’, ‘plantaardige worst’ en ‘soja-steak’. Het voltallige Europees Parlement stemt deze week over de kwestie.

Hazekamp wijst erop dat vleesvervangers milieu- en diervriendelijker zijn dan hun vlezige tegenhangers. "Brussel zou het juist aantrekkelijker moeten maken voor consumenten om te kiezen voor duurzame vleesalternatieven, in plaats van dit soort absurde barrières op te werpen. Eerst met veel bombarie klimaatplannen en een Green Deal aankondigen en vervolgens een verbod op vegaburgers overwegen is behoorlijk inconsequent, als je bedenkt dat de vee-industrie meer broeikasgassen uitstoot dan alle auto’s in Europa samen."

De stemming over het verbod op veggieburgers is onderdeel van de stemming over het gemeenschappelijk landbouwbeleid en vindt plaats van woensdag tot en met vrijdag.

Gerelateerd nieuws

PvdD: schrap landbouwsubsidies voor het fokken van vechtstieren

Brussel moet stoppen met de EU-subsidies voor het fokken van vechtstieren. Dat stelt de Partij voor de Dieren in een bindend ...

Lees verder

Europees Parlement stemt voor schrappen EU-subsidies stierenvechten

EU-landen mogen niet langer landbouwsubsidies geven die specifiek bedoeld zijn voor het fokken van vechtstieren. Een bindend ...

Lees verder

Doe mee met de Partij voor de Dieren!

    Doe mee