Europees Parlement stemt voor schrappen EU-subsidies stie­ren­vechten


22 oktober 2020

EU-landen mogen niet langer landbouwsubsidies geven die specifiek bedoeld zijn voor het fokken van vechtstieren. Een bindend voorstel van die strekking, ingediend door de Groenen en de Partij voor de Dieren, is woensdag aangenomen door het Europees Parlement.

"Het schrappen van de gerichte EU-subsidies aan stierengevechten is een lichtpuntje in het verder rampzalige Europese landbouwbeleid. Stierengevechten zijn wreed en het subsidiëren ervan is verwerpelijk," zegt Europarlementariër Anja Hazekamp.

Naar schatting ontvingen fokkers van vechtstieren tot nu toe elk jaar zo'n 130 miljoen euro aan EU-subsidies. Daarbovenop worden stierengevechten nog eens gesteund met 571 miljoen euro nationale subsidies. "Fokkers van vechtstieren zullen nu minder geld krijgen, maar eigenlijk zou er helemaal geen cent subsidie heen moeten. We gaan door tot dat doel bereikt is en stierengevechten tot het verleden behoren," aldus Hazekamp.

Gerelateerd nieuws

Schnitzelgate: 'verbod veggieburgers moet van tafel'

Als het aan de Partij voor de Dieren ligt, blijven 'veggieburgers' en 'vegaschnitzels' gewoon op het menu staan. Europarlemen...

Lees verder

Het veggieburger-verbod is van tafel!

Het veggieburger-verbod is van tafel. 'Vegaburgers', 'plantaardige worsten' en soja-steaks mogen in principe onder deze namen...

Lees verder

Doe mee met de Partij voor de Dieren!

    Doe mee