PvdD zet dieren­wel­zijnsplan op EU-agenda


23 november 2015

Het Europees Parlement stemt donderdag over een groot dierenwelzijnsplan, de dierenwelzijnsstrategie 2016 – 2020. Een verzoek van de Partij voor de Dieren om het plan op de agenda te zetten werd maandag gesteund door een meerderheid van het Europees Parlement.

Onder meer lange diertransporten, onverdoofd slachten, stierenvechten en het castreren van biggen moeten worden aangepakt met het dierenwelzijnsplan. "De steun van het Europees Parlement om dit plan op de agenda te zetten is een belangrijke eerste stap om misstanden met dieren in Europa aan te pakken en dieren niet aan hun lot en de marktwerking over te laten," aldus Europarlementariër Anja Hazekamp.

De Partij voor de Dieren wil af van afschuwelijk lange diertransporten. "Europa staat nog steeds toe dat dieren massaal worden vervoerd onder barre omstandigheden, soms wel dagenlang. Niet alleen heel veel burgers zijn hier tegen, ook adviseurs van de Europese Commissie, zoals de Europese Voedselautoriteit (EFSA), keuren deze erbarmelijke diertransporten af. Europa dient volledig rekening te houden met het welzijn van dieren. De Europese Commissie moet daarom zo snel mogelijk met een dierenwelzijnsplan komen om diertransporten en talloze andere dierenwelzijnsproblemen uit de wereld te helpen," aldus Anja Hazekamp.

Doe mee met de Partij voor de Dieren!

    Doe mee