EU moet optreden tegen gruwelijk stie­ren­fes­tival


11 november 2015

De Partij voor de Dieren eist dat Europa haar verantwoordelijkheid neemt en Spanje oproept om te stoppen met het horror-festival Toro de Jubilo, waarbij een stier in brand wordt gestoken. Tijdens dit jaarlijkse Spaanse 'feest' wordt een jonge stier op het marktplein vastgebonden aan een paal en worden de hoorns van het dier met chemicaliën in brand gestoken. Vervolgens wordt de stier losgelaten en opgejaagd tot hij na een lange doodsstrijd overlijdt.

Foto: PACMA

"Europa verschuilt zich vaak achter het excuus dat het geen wetgeving mag maken over tradities. Dat wil nog niet zeggen dat het de andere kant op mag kijken bij onbeschrijfelijk gruwelijke evenementen als Toro de Jubilo. Een land aanspreken op dit soort misstanden is een must als de EU serieus wil volhouden een waardengemeenschap te zijn," aldus Hazekamp.

De Partij voor de Dieren wil verder de garantie dat er geen EU-subsidies worden gebruikt voor festivals waarbij stieren worden mishandeld. "Het Europees Parlement heeft zich onlangs uitgesproken tegen het subsidiëren van het fokken van stieren voor de stierenvechtindustrie. We willen de garantie dat Europese landbouwsubsidies ook niet ten goede komen aan Spaanse gruwelfestivals als Toro de Jubilo," aldus de Partij voor de Dieren.

Wij staan voor:

Gerelateerd nieuws

Opinie: Brussel heeft lak aan burgerinitiatief

Gepubliceerd op Joop.nl op 28 oktober 2015 Al 51 keer probeerden mensen met een burgerinitiatief Europees beleid te beïnvloe...

Lees verder

PvdD zet dierenwelzijnsplan op EU-agenda

Het Europees Parlement stemt donderdag over een groot dierenwelzijnsplan, de dierenwelzijnsstrategie 2016 – 2020. Een verzoek...

Lees verder

Doe mee met de Partij voor de Dieren!

    Doe mee