PvdD: stop de import van kangoer­oe­vlees


6 maart 2018

Nederland en andere Europese landen moeten stoppen met de import van kangoeroevlees. Daarvoor pleit de Partij voor de Dieren naar aanleiding van de Australische documentaire "Kangaroo" die dinsdag zijn Europese première beleefde in het Europees Parlement in Brussel. De film legt met schokkend beeldmateriaal het grote dierenleed bloot dat gepaard gaat met de jacht op de Australische buideldieren en waarschuwt daarnaast voor voedselveiligheidsrisico’s van kangoeroevlees.

"De Australische jacht op kangoeroes is de massaalste slachtpartij van zoogdieren ter wereld. Elke nacht worden duizenden kangoeroes opgejaagd en beschoten. Deze massaslachting bedreigt het voortbestaan van kangoeroepopulaties en is extreem wreed. Babykangoeroes worden op gruwelijke wijze doodgeslagen of hulpeloos achtergelaten nadat hun moeder is gedood," zegt Anja Hazekamp, die de première in het Europees Parlement samen met Marianne Thieme organiseerde.

"Nederland en andere Europese landen importeren relatief veel kangoeroevlees en -huiden en zijn daarmee medeverantwoordelijk voor de wantoestanden in Australië. Daarnaast is er een probleem met de voedselveiligheid van kangoeroevlees. Testresultaten laten zien dat een groot deel van het kangoeroevlees in de supermarkt besmet is met salmonella en grote hoeveelheden e.coli bacteriën."

De Partij voor de Dieren gaat zowel het voedselveiligheidsprobleem als het dierenleed dat gepaard gaat met de jacht op kangoeroes aan de kaak stellen in het Europees Parlement. "Europa mag de import van kangoeroeproducten niet langer accepteren, dit dierenleed moet stoppen," vindt Hazekamp. Ook Marianne Thieme maakt zich in de Tweede Kamer hard voor een verbod op de import van kangoeroevlees.

Gerelateerd nieuws

Europees Parlement wil verbod neonicotinoïden

Nieuwe nicotine-achtige insecticiden (neonicotinoïden) die schadelijk zijn voor bijen mogen niet langer gebruikt worden. Een ...

Lees verder

Noorwegen verhoogt opnieuw quota walvisjacht

De Partij voor de Dieren heeft de Europese Commissie opgeroepen om de doorvoer van walvisvlees via EU-havens nog dit jaar te ...

Lees verder

Doe mee met de Partij voor de Dieren!

    Doe mee