PvdD: Rutte, stop lijden miljoenen dieren


20 januari 2016

De Partij voor de Dieren heeft woensdag in het Europees Parlement Mark Rutte opgeroepen om het lijden van miljoenen dieren in Europa te stoppen. Nederland is momenteel voorzitter van de Europese Unie. Europarlementariër Anja Hazekamp wil dat Nederland de belofte dat dierenwelzijn een prioriteit is voor het Nederlandse voorzitterschap, waarmaakt. De PvdD was de enige partij die woensdag tijdens het debat met Rutte aandacht vroeg voor het lot van dieren.

"Zou het niet mooi zijn als Nederland zorgt dat Roemeense zwerfhonden niet meer bruut worden vervolgd en gedood? Als er een einde komt aan het onverdoofd castreren van varkens? Als u de ellenlange transporten van levende dieren door Europa, of zelfs tot ver daarbuiten, drastisch gaat verkorten? U heeft daarvoor de steun van veel Nederlanders, van veel Europeanen en van het Europees Parlement," aldus Hazekamp in het debat met Rutte.

De Partij voor de Dieren uitte tijdens het debat verder kritiek op de vaagheid van de Nederlandse plannen voor het voorzitterschap en het gebrek aan visie voor het komende half jaar.

Doe mee met de Partij voor de Dieren!

    Doe mee