PvdD over­handigt 320 duizend hand­te­ke­ningen tegen foie gras


3 maart 2015

De Partij voor de Dieren heeft vandaag in Brussel meer dan 320 duizend handtekeningen tegen foie gras productie overhandigd aan de Europese Commissie. De handtekeningen werden verzameld door dierenorganisaties Compassion in World Farming, de Albert Schweitzer Stichting, PETA en L214. Europarlementariër Anja Hazekamp vergezelde de organisaties bij de overhandiging van de handtekeningen aan de Europese Commissie.

Bij de productie van foie gras, ofwel vette ganzen- en eendenlever, krijgen dieren onder dwang voeding door hun strot geduwd met een trechter. Dit is uitermate pijnlijk en geeft veel angst en stress bij de dieren. De overmaat aan vette voeding leidt bovendien tot leveraandoeningen en verwondingen. Het dwangvoederen van dieren is daarom verboden in Europa, maar voor foie gras productie wordt in enkele Europese landen een uitzondering gemaakt. "Onterecht," vindt Anja Hazekamp. "Dierenmishandeling is nooit gerechtvaardigd. Brussel moet definitief een einde maken aan de wrede foie gras productie."

Sinds haar vertegenwoordiging in het Europees Parlement voerde de Partij voor de Dieren al meerdere malen actie tegen foie gras. Zo weigerde Hazekamp bij haar aantreden in Straatsburg een welkomstcadeau met foie gras en riep zij afgelopen december parlementsvoorzitter Martin Schultz op om foie gras van het kerstmenu van het Europees Parlement te schrappen.

Gerelateerd nieuws

PvdD: stop illegale handel uitstervende berberaap

De illegale handel in berberapen moet worden aangepakt. Daarvoor pleit de Partij voor de Dieren in Straatsburg. Elk jaar wor...

Lees verder

Wantrouwen over weggemoffeld gifrapport

De Partij voor de Dieren heeft vanavond met stevige taal haar afkeuring laten blijken over een weggemoffeld rapport over horm...

Lees verder

Doe mee met de Partij voor de Dieren!

    Doe mee