PvdD in actie voor 'Toro de la Vega'-stier


10 september 2014

De Partij voor de Dieren neemt het op voor de stier die dinsdag 16 september op wrede wijze wordt afgeslacht tijdens Toro de la Vega: een jaarlijks Spaans evenement in Tordesillas, waarbij honderden mannen te paard een stier langdurig opjagen en steken met speren tot het dier bezwijkt aan zijn verwondingen. “Dit soort gruweldaden kunnen niet door de beugel,” zegt Europarlementariër Anja Hazekamp van de Partij voor de Dieren. “Dit is een van de meest bloedige volksvermaken in Europa. Aan dit wrede evenement moet zo snel mogelijk een einde worden gemaakt, het liefst nog voor 16 september".

Drie partijen voor dieren hebben vandaag in Brussel een vuist gemaakt tegen Toro de la Vega. Samen hebben zij ruim 65.000 handtekeningen uit Spanje overhandigd aan de voorzitter van de commissie verzoekschriften, Cecilia Wikström. De handtekeningen tonen aan hoeveel weerstand er tegen de traditie in Spanje bestaat. “Een jaar geleden is door PACMA, de Spaanse partij voor de dieren, al een officieel verzoek gedaan aan de Europese Commissie om te toetsen of Toro de la Vega wel in lijn is met EU-wetgeving, maar tot nu toe kwam er geen enkele reactie,“ aldus Anja Hazekamp.

Foto: Olivier Hansen

De Partij voor de Dieren heeft samen met Europarlementariër Stefan Eck van de Duitse partij voor de dieren vragen gesteld aan de Europese Commissie. Hazekamp: "De EU beweert altijd een waardengemeenschap te zijn, dan moet ze hier keihard afstand van nemen.”

Gerelateerd nieuws

'Geen handelsverdrag met dolfijnenjagers'

De EU moet geen vrijhandelsverdrag met Japan sluiten als dat land doorgaat met de jaarlijkse jacht op dolfijnen. Dat stelt Eu...

Lees verder

Hazekamp vicevoorzitter van Intergroup on the Welfare & Conservation of Animals

Leden van de Intergroup on the Welfare & Conservation of Animals hebben vandaag in Straatsburg ingestemd met de benoeming...

Lees verder

Doe mee met de Partij voor de Dieren!

    Doe mee