'Geen handels­verdrag met dolfij­nen­jagers'


4 september 2014

De EU moet geen vrijhandelsverdrag met Japan sluiten als dat land doorgaat met de jaarlijkse jacht op dolfijnen. Dat stelt Europarlementariër Anja Hazekamp (PvdD) vandaag in spoedvragen aan de Europese Commissie, die namens de EU met Japan onderhandelt over een vrijhandelsverdrag.

De jaarlijkse dolfijnenjacht die afgelopen maandag begon veroorzaakt volgens Hazekamp onacceptabel dierenleed. “Dolfijnen worden massaal bijeen gedreven en op bloederige wijze om het leven gebracht. Wereldwijd stuit dit op brede maatschappelijke verontwaardiging. De EU moet via haar handelspolitiek trachten om een einde te maken aan de dolfijnenjacht," zegt Hazekamp, die lid is van de EP-delegatie voor de betrekkingen met Japan.


Bron: Sea Shepherd

Naast Japan moet Brussel ook Denemarken en de Faeröer eilanden aanspreken op de dolfijnenjacht, vindt Hazekamp. "Ook bij de Faeröer eilanden worden massaal dolfijnen afgeslacht. Er zijn duidelijke signalen dat Denemarken de dolfijnenslachting bij Faeröer ondersteunt, terwijl EU-lidstaten hebben afgesproken niet op dolfijnen te jagen. Denemarken dient zich te houden aan die internationale afspraak," aldus Hazekamp.

Gerelateerd nieuws

Opinie: Melk. Niet goed voor elk.

Gepubliceerd in One World op 13 augustus 2014 China dreigt overspoeld te worden door Europese melk. Een goed moment van bezi...

Lees verder

PvdD in actie voor 'Toro de la Vega'-stier

De Partij voor de Dieren neemt het op voor de stier die dinsdag 16 september op wrede wijze wordt afgeslacht tijdens Toro de ...

Lees verder

Doe mee met de Partij voor de Dieren!

    Doe mee