Hazekamp vice­voor­zitter van Inter­group on the Welfare & Conser­vation of Animals


18 september 2014

Leden van de Intergroup on the Welfare & Conservation of Animals hebben vandaag in Straatsburg ingestemd met de benoeming van Europarlementariër Anja Hazekamp als vicevoorzitter van de groep. Hiermee bevindt Hazekamp zich in een uniek samenwerkingsverband dat invloed kan uitoefenen op de besluitvorming in het Europees Parlement.

De 'Animal Welfare Intergroup' is een van de oudste samenwerkingsverbanden tussen Europarlementariërs en houdt zich bezig met problemen waar dieren in Europa mee te maken hebben. Deze groep heeft bijvoorbeeld een belangrijk aandeel gehad in het initiatief om een Europees verbod in te stellen op de import en handel van zeehondenproducten. "Ik voel me vereerd dat ik gekozen ben als vicevoorzitter van de 'Animal Welfare Intergroup'. Ik kijk er naar uit om binnen deze groep grote dierenbeschermingsproblemen te kunnen aanpakken. Door samen te werken met parlementsleden van andere partijen kunnen we dierenwelzijn hoog op de politieke agenda zetten."

Naast de benoeming van Hazekamp, mogen Europarlementariërs Marlene Mizzi, Stefan Eck en Keith Taylor zich vanaf vandaag ook vicevoorzitter noemen. Janusz Wojciechowski is door een meerderheid van de leden gekozen als nieuwe voorzitter van de groep.

Gerelateerd nieuws

PvdD in actie voor 'Toro de la Vega'-stier

De Partij voor de Dieren neemt het op voor de stier die dinsdag 16 september op wrede wijze wordt afgeslacht tijdens Toro de ...

Lees verder

Opinieartikel: Cañete: seksistische oliebaron met verstrengelde belangen

Gepubliceerd op Joop.nl op 19 september 2014 Terwijl Nederland enthousiast reageert op onze nieuwe ‘supercommissaris&r...

Lees verder

Doe mee met de Partij voor de Dieren!

    Doe mee