PvdD: "Handhaaf verbod puls­kor­vis­serij"


21 november 2017

Het visserijcomité van het Europees Parlement heeft vandaag gestemd over technische maatregelen ter bescherming van mariene ecosystemen. Een meerderheid van het comité zette de deur op een kier voor commercieel gebruik van de zogenaamde pulskorvisserij. De Partij voor de Dieren wil het verbod op pulskorvisserij juist handhaven.

"Pulskorvisserij is een schadelijke methode die al decennia lang verboden is, net als het gebruik van explosieven en gif. Een techniek waarbij vissen met stroomstoten visnetten worden ingejaagd is niet diervriendelijk of duurzaam te noemen. Vissen als de kabeljauw kunnen zelfs hun rug breken door de stroomstoten die ze krijgen. Ook is niet duidelijk hoe andere dieren onder water, zoals haaien en roggen, reageren op de elektriciteit in hun leefomgeving. De laatste vissen uit zee halen door dieren onder stroom te zetten, is niet de manier om onze zeeën en oceanen te redden," aldus Anja Hazekamp.

De beslissing omtrent pulskorvisserij is niet definitief. Nu het visserijcomité heeft gestemd, moeten alle 751 leden van het Europees Parlement en de 28 EU-landen zich nog over het voorstel buigen.

Gerelateerd nieuws

Europees Parlement keert zich tegen 10-jarige glyfosaat-verlenging

’s Werelds meest gebruikte onkruidverdelger, glyfosaat, moet binnen vijf jaar compleet verboden zijn. Dat heeft het Europees ...

Lees verder

Vijfjarige verlenging voor Monsanto’s glyfosaat is onverantwoord

"De Europese Commissie brengt met de vijfjarige verlenging van glyfosaat 500 miljoen burgers, dieren en ons milieu doelbewust...

Lees verder

Doe mee met de Partij voor de Dieren!

    Doe mee