PvdD bij massa­de­mon­stratie tegen stie­ren­vechten


13 september 2016

PvdD-Europarlementariër Anja Hazekamp bezocht afgelopen weekend een massademonstratie in Madrid tegen stierenvechten en stierenrennen. Op Puerta del Sol, het centrale plein in Madrid, sprak Hazekamp ruim honderdduizend activisten toe: "Vandaag laten we de wereld zien dat geen enkel dier het verdient om te sterven voor vermaak tijdens wrede evenementen. We laten hier zien dat wij kunnen feesten zonder een dier te martelen. Samen kunnen en zullen we dit stoppen!"

De manifestatie 'Misión Abolición' werd georganiseerd door PACMA, de Spaanse partij voor de dieren. Naast de Spaanse en Nederlandse Partij voor de Dieren, was ook de Portugese zusterpartij Partido PAN aanwezig met parlementariër André Silva.

De demonstranten willen een einde aan alle evenementen waarbij stieren worden opgejaagd, verwond, levend in brand worden gestoken of in een arena worden gedood.

Gerelateerd nieuws

Bloederig stierenevenement 'Toro de la Vega' geschrapt

Het Spaanse stierenevenement Toro de la Vega, waarbij een stier door honderden mensen met speren wordt opgejaagd en doodgesto...

Lees verder

Kunstgrasvrij beter voor sporters en milieu

De Partij voor de Dieren wil zo snel mogelijk af van kunstgrasvelden in Europa. "Een kunstgrasvrij Europa is beter voor de on...

Lees verder

Doe mee met de Partij voor de Dieren!

    Doe mee