Bloederig stie­rene­ve­nement 'Toro de la Vega' geschrapt


8 september 2016

Het Spaanse stierenevenement Toro de la Vega, waarbij een stier door honderden mensen met speren wordt opgejaagd en doodgestoken, gaat dit jaar niet door.

De Nederlandse en Spaanse Partij voor de Dieren namen afgelopen jaar het voortouw tijdens een massale demonstratie in Madrid tegen de jaarlijkse stierenafslachting. Zo’n honderdduizend mensen waren aanwezig bij dat protest.

De Spaanse deelstaat Castilië en León veranderde daarop de wet en geeft dit jaar geen toestemming voor het houden van Toro de la Vega, dat normaal gesproken half september plaatsvindt. De nieuwe wet van de Spaanse deelstaat verbiedt het doden van een stier in aanwezigheid van publiek. "Een belangrijke overwinning, maar de strijd is nog niet gestreden", zegt Europarlementariër Anja Hazekamp.

"Het opjagen van stieren zonder speren blijft toegestaan, net als andere stierengevechten waarbij dieren op een wrede manier worden gemarteld. We blijven strijden tot geen enkele stier meer gedood of opgejaagd wordt. Deze middeleeuwse praktijken moet stoppen!", aldus Hazekamp.

Zaterdag reist Hazekamp opnieuw af naar Madrid, waar ook dit jaar honderdduizend mensen verwacht worden voor een massaal protest tegen stierenvechten.

Gerelateerd nieuws

Europa eist einde Japanse walvisjacht

Europa eist van Japan dat het land stopt met de illegale jacht op walvissen. Een meerderheid van het Europees Parlement schaa...

Lees verder

PvdD bij massademonstratie tegen stierenvechten

PvdD-Europarlementariër Anja Hazekamp bezocht afgelopen weekend een massademonstratie in Madrid tegen stierenvechten en stier...

Lees verder

Doe mee met de Partij voor de Dieren!

    Doe mee