PvdD wil verkoop paar­den­vlees opschorten


29 januari 2015

De verkoop van paardenvlees moet worden opgeschort zolang de herkomst en traceerbaarheid niet gegarandeerd kunnen worden. Daarvoor pleit Europarlementariër Anja Hazekamp nadat is gebleken dat grootschalig paardenvleesfraudeur Willy Selten ongehinderd een nieuw vleesbedrijf in België kon opstarten.

Hazekamp waarschuwt dat de kans groot is dat er nog steeds onveilig en onjuist geëtiketteerd vlees in omloop wordt gebracht. "Als het voor een bekende vleesfraudeur zo gemakkelijk is om zijn bedorven vleeshandel over de grens voort te zetten, is er een groot gebrek aan controle," zegt Hazekamp.


Het parlementslid roept de Europese Commissie op om snel betere controlesystemen in te voeren en een Europese blacklist van vleesfraudeurs op te stellen. Daarmee moet het volgens Hazekamp onmogelijk worden dat zij over de grens verder gaan met hun activiteiten. "Tot die tijd moet paardenvlees volledig uit de handel," aldus Anja Hazekamp.

Gerelateerd nieuws

Bespreek intensieve veehouderij bij klimaattop in Parijs

De intensieve veehouderij speelt een belangrijke rol bij de opwarming van de aarde en moet daarom op de agenda van de klimaat...

Lees verder

Juncker weigert inzet voor straathonden

Commissiepresident Juncker heeft geen gehoor gegeven aan een verzoek van Anja Hazekamp en haar collega-Europarlementarië...

Lees verder

Doe mee met de Partij voor de Dieren!

    Doe mee