Juncker weigert inzet voor straat­honden


30 januari 2015

Commissiepresident Juncker heeft geen gehoor gegeven aan een verzoek van Anja Hazekamp en haar collega-Europarlementariër Stefan Eck om de nieuwe president van Roemenië, Klaus Iohannis, aan te spreken op de mishandeling van Roemeense straathonden. In een brief aan de twee Europarlementariërs schrijft Juncker dat 'strategische economische problemen' voorrang hadden bij zijn bespreking met de Roemeense president.

Juncker weigert bovendien zijn politieke invloed te gebruiken om zich in te zetten voor het lot van straathonden, 'omdat dit geen competentie van Europa' zou zijn.

Hazekamp en Eck geven de strijd niet zomaar op: Eck vertrekt dit weekend naar Roemenië om de kwestie zelf aan te kaarten bij de nieuwe Roemeense president. Ook Anja Hazekamp brengt later dit jaar een werkbezoek aan Roemenië om bij de autoriteiten aan te dringen op een humane behandeling van straathonden.

Gerelateerd nieuws

PvdD wil verkoop paardenvlees opschorten

De verkoop van paardenvlees moet worden opgeschort zolang de herkomst en traceerbaarheid niet gegarandeerd kunnen worden. Daa...

Lees verder

"Herkomstetiket op vlees maakt diertransporten zichtbaar"

De herkomst van vlees dat in producten is verwerkt moet op het etiket. Daarvoor pleit de Partij voor de Dieren vandaag in Str...

Lees verder

Doe mee met de Partij voor de Dieren!

    Doe mee