Partij voor de Dieren naar COP26 voor ‘The big cow in the room’


"Stop met het onder­steunen van klimaats­lo­pende vlees­in­du­strie"

5 november 2021

Actievoerders en politici vanuit de hele wereld verzamelen zich dit weekend in Glasgow, om een voedselrevolutie te ontketenen en de grote uitstoot van de intensieve veehouderij te agenderen op de COP26.

De internationale coalitie, bestaande uit actievoerders en politici van de Partij voor de Dieren en haar zusterpartijen, organiseert zaterdag 6 november een #FoodRevolution mars in Glasgow. Daarmee pleiten ze voor een eerlijk en duurzaam voedselsysteem en tegen het subsidiëren van de klimaatslopende intensieve veehouderij.

Namens de Nederlandse Partij voor de Dieren zijn Europarlementariër Anja Hazekamp en Tweede Kamerlid Christine Teunissen aanwezig bij de Food Revolution mars. Zij reisden met de trein af naar Glasgow.

“De intensieve veehouderij stoot wereldwijd meer uit dan alle auto’s, schepen, vrachtwagen, treinen en vliegtuigen bij elkaar. Toch wordt het onderwerp nauwelijks besproken in Glasgow. Daar willen we verandering in brengen. Zonder het verminderen van het aantal dieren dat gefokt en gedood wordt in de veehouderij kunnen we klimaatverandering niet stoppen,” aldus Anja Hazekamp.

Op zondag 7 november organiseert de internationale coalitie een side-event met onder meer de Britse Animal Welfare Party (AWP), Viva Charity, Plant Based Treaty, Humane Society International en Proveg International. Verschillende experts en politici zullen hier de klimaat-effecten van de intensieve veehouderij onder de aandacht brengen en mogelijke oplossingen bespreken.

De Food Revolution coalitie is tevens een petitie gestart, waarin wereldleiders aangespoord worden om ons voedselsysteem te betrekken in het wereldwijde klimaatbeleid. De petitie is inmiddels door 78 duizend mensen ondertekend.

Gerelateerd nieuws

Europees Parlement stemt in met ambitieuze plannen voor duurzaam, gezond en diervriendelijk voedsel

Het Europees Parlement heeft met een ruime meerderheid (452 voor, 170 tegen, 76 onthoudingen) ingestemd met door de Partij vo...

Lees verder

Miljarden EU-subsidies voor schadelijke landbouw moeten van tafel

Europarlementariër Anja Hazekamp dient een verwerpingsamendement in om het zwakke nieuwe Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GL...

Lees verder

Doe mee met de Partij voor de Dieren!

    Doe mee