Partij voor de Dieren en EU-zuster­par­tijen presen­teren "Animal Politics EU"


Verdrie­vou­diging dieren­rech­ten­be­weging Europees Parlement in het verschiet

4 april 2019

De internationale beweging Animal Politics EU, bestaande uit de Partij voor de Dieren en tien Europese zusterpartijen, behaalt vijf tot zeven zetels bij de komende verkiezingen voor het Europees Parlement. Dat blijkt uit peilingen in verschillende landen. De dierenbeweging in het Europees Parlement zou daarmee drie keer zo groot worden als nu. Op dit moment zijn er met Anja Hazekamp (Nederland) en Stefan Eck (Duitsland) twee Europarlementariërs actief, die namens partijen voor dieren verkozen zijn in het Europees Parlement.

Het is voor het eerst in de historie dat maar liefst elf partijen voor dieren uit heel Europa zich voorbereiden om deel te nemen aan de verkiezingen voor het Europees Parlement. De elf partijen die deelnemen aan de EU-verkiezingen zijn afkomstig uit Nederland, België, Duitsland, Finland, Zweden, Frankrijk, Spanje, Portugal, Italië, Cyprus en mogelijk het Verenigd Koninkrijk. Zij presenteerden hun gemeenschappelijke manifest "Animal Politics EU: may we have your votes, please?" in het Europees Parlement in Brussel.

"Dat dieren in steeds meer landen een stem krijgen in de politiek, weerspiegelt het groeiend verzet tegen de manier waarop we met dieren omgaan. Onze groeiende internationale beweging komt consequent op voor het belang van mensen én dieren," zegt Anja Hazekamp.

De Nederlandse Partij voor de Dieren en de Duitse partij Mensch, Umwelt, Tierschutz waren in 2014 de eerste partijen voor dieren ooit die zetels bemachtigden in het Europees Parlement.

Gerelateerd nieuws

PvdD: "Verbod op 'vegetarische worst' zal vraag niet stoppen"

"Een verbod op plantaardige steaks en vegetarische rookworsten zal de vraag ernaar niet stoppen. Het bemoeilijkt enkel de zoe...

Lees verder

Opinie: Laat een sojaschijf toch een hamburger heten

Gepubliceerd in NRC op 16 april 2019 Wereldwijd woedt discussie of vegetarische producten namen als worst, schnitzel, stea...

Lees verder

Doe mee met de Partij voor de Dieren!

    Doe mee