PvdD: "Verbod op 'vege­ta­rische worst' zal vraag niet stoppen"


2 april 2019

"Een verbod op plantaardige steaks en vegetarische rookworsten zal de vraag ernaar niet stoppen. Het bemoeilijkt enkel de zoektocht van mensen die op zoek gaan naar alternatieven voor vlees." Dat zegt Europarlementariër Anja Hazekamp naar aanleiding van het EU-voorstel om vleesnamen als 'vegetarische steak' en 'soja schnitzel' te verbieden.

"Kiezen voor een plantaardig dieet, of een paar dagen per week geen vlees eten, helpt bij het voorkomen van verdere klimaatverandering. En voorkomt daarnaast een hoop dierenleed en verlies aan biodiversiteit. Duidelijke namen zoals 'vegetarische worst' of 'soja-schnitzel' zijn niet misleidend, maar juist informatief voor mensen die opzoek zijn naar alternatieven voor vlees. Vleesvervangers zullen minder duidelijke naamgeving krijgen als dit plan doorgaat, maar dat zal de opmars niet stoppen. Veel mensen realiseren zich al dat mes en vork de machtigste wapens zijn in de strijd voor het behoud van onze planeet," aldus Hazekamp.

Het voorstel om namen van vleesvervangers te verbieden is afkomstig van de landbouwcommissie in het Europees Parlement. "Een kortzichtige poging van de vee-industrie om de opmars van plantaardige en duurzame producten te stoppen. De vleesindustrie zou in plaats van deze bange en defensieve houding juist de kansen die vleesvervangers bieden, moeten omarmen. Behoud van natuur en het tegengaan van klimaatverandering is uiteindelijk in het belang van ons allemaal."

Wij staan voor:

Gerelateerd nieuws

PvdD tegen omstreden 'uploadfilter' in copyrightwet

De Partij voor de Dieren heeft dinsdag tegen het EU-voorstel over digitale copyright gestemd. "Deze EU-wet dwingt internetpla...

Lees verder

Partij voor de Dieren en EU-zusterpartijen presenteren "Animal Politics EU"

De internationale beweging Animal Politics EU, bestaande uit de Partij voor de Dieren en tien Europese zusterpartijen, behaal...

Lees verder

Doe mee met de Partij voor de Dieren!

    Doe mee