Oproep aan VN: stop dier­proeven wereldwijd


20 juli 2018

Europarlementariër Anja Hazekamp roept de Verenigde Naties op om werk te maken van een wereldwijd verbod op het testen van cosmetica op dieren. Hazekamp pleit voor een VN-resolutie die een wereldwijd verbod op dierproeven voor cosmetica officieel vastlegt.

De Verenigde Naties komen deze maand bij elkaar in New York om met elkaar te bespreken in hoeverre de duurzame ontwikkelingsdoelen (SDG’s) van de VN worden behaald. Hazekamp is ook in New York aanwezig om te strijden voor snellere progressie en een wereldwijd verbod op dierproeven voor cosmetica. De Verenigde Staten behoren tot de landen die nog steeds dierproeven ten behoeve van cosmetica toestaan.

Europees verbod omzeild
"Op dit moment is het testen van cosmetica op dieren nog steeds toegestaan in 80 procent van de landen wereldwijd. Ondanks dat er in Europa een verbod geldt, blijven veel cosmeticaproducenten daardoor op dieren testen. Ze omzeilen het EU-verbod en doen de dierproeven gewoon in landen buiten Europa. Een wereldwijd verbod is echt een must om een einde te maken aan dit dierenleed," zegt Hazekamp.

De oproep van Hazekamp kan rekenen op veel bijval. Meer dan 7 miljoen mensen ondertekenden een petitie van Cruelty Free International die oproept wereldwijd een einde te maken aan dierproeven voor cosmetica. Ook het Europees Parlement verzocht eerder dit jaar in een officiële resolutie om een wereldwijd verbod. "Het is tijd dat de VN dit zinloze dierenleed gezamenlijk en wereldwijd aanpakken," aldus Hazekamp.

Wij staan voor:

Gerelateerd nieuws

"Europa moet álle handel in ivoor verbieden"

De Partij voor de Dieren heeft de Europese Commissie opgeroepen om álle handel in ivoor te verbieden om olifantenstroperij in...

Lees verder

Massaprotest in Madrid tegen wrede stierengevechten

Samen met tienduizenden mensen heeft Europarlementariër Anja Hazekamp afgelopen weekend geprotesteerd tegen de wrede stiereng...

Lees verder

Doe mee met de Partij voor de Dieren!

    Doe mee