Massa­protest in Madrid tegen wrede stie­ren­ge­vechten


20 september 2018

Samen met tienduizenden mensen heeft Europarlementariër Anja Hazekamp afgelopen weekend geprotesteerd tegen de wrede stierengevechten in Spanje. De demonstratie 'Mision Abolición' vond plaats in Madrid en werd georganiseerd door PACMA, de Spaanse partij voor de dieren.

"Het is fantastisch om in Spanje het groeiend verzet te zien tegen een van de wreedste tradities die Europa kent. De stieren in de arena’s en in de zogenaamde ‘festivals’ als Toro de Fuego en de stierenrennen in Pamplona, hebben ons nodig. We zullen niet opgeven. Mission Abolición zal overwinnen. We zullen overwinnen voor de dieren!" aldus Anja te midden van een strijdvaardig publiek.

Samen met een uitzinnige menigte trok Anja twee uur lang door de straten van Madrid. Spaanse media spraken van een ‘historisch moment’.

Wij staan voor:

Gerelateerd nieuws

Oproep aan VN: stop dierproeven wereldwijd

Europarlementariër Anja Hazekamp roept de Verenigde Naties op om werk te maken van een wereldwijd verbod op het testen van ...

Lees verder

Help mee om dieren in Europa uit hun kooien te bevrijden

Europarlementariër Anja Hazekamp roept mensen in Nederland en andere EU-landen op om massaal het Europees burgerinitiatief ‘E...

Lees verder

Doe mee met de Partij voor de Dieren!

    Doe mee