"Europa moet álle handel in ivoor verbieden"


18 juni 2018

De Partij voor de Dieren heeft de Europese Commissie opgeroepen om álle handel in ivoor te verbieden om olifantenstroperij in Afrika tegen te gaan.

Hoewel handel in ivoor internationaal al is verboden, mag in Europa nog wel 'oud' ivoor van vóór 1990 verhandeld worden. Deze uitzondering leidt tot misbruik door illegale ivoorhandelaren en houdt de olifantenstroperij in stand.

Nog steeds doodt de mens elke dag zo’n 55 Afrikaanse olifanten. Ondertussen is het aantal Afrikaanse olifanten in minder dan een eeuw gedaald van ruim 10 miljoen naar minder dan 450 duizend.

"Stropers opereren in georganiseerd verband en deinzen er niet voor terug om olifanten uit te roeien en parkbewakers te vermoorden. Het is naïef om te geloven dat diezelfde stropers netjes het juiste herkomstcertificaat meeleveren. Europa moet dan ook duidelijk zijn: verbied alle handel in ivoor in plaats van toe te kijken hoe de overgebleven olifanten hun ondergang in worden gejaagd," aldus Europarlementariër Anja Hazekamp.

Gerelateerd nieuws

Europees Parlement wil EU-subsidies stierenvechten definitief verbannen

Een meerderheid van het Europees Parlement heeft een voorstel van de Partij voor de Dieren gesteund om de landbouwregels van ...

Lees verder

Oproep aan VN: stop dierproeven wereldwijd

Europarlementariër Anja Hazekamp roept de Verenigde Naties op om werk te maken van een wereldwijd verbod op het testen van ...

Lees verder

Doe mee met de Partij voor de Dieren!

    Doe mee