Nieuw­bouwplan Europees Parlement moet van tafel


12 juni 2017

Een plan om een groot deel van het Europees Parlement in Brussel volledig te slopen en opnieuw op te bouwen moet direct van tafel. Dat zegt Europarlementariër Anja Hazekamp naar aanleiding van nieuwbouwplannen die maandag gepresenteerd worden. Volgens schattingen lopen de kosten van een eventuele herbouw van het Europees Parlement in Brussel op tot meer dan een half miljard. Toch adviseren hoge ambtenaren van het Europees Parlement om voor nieuwbouw te kiezen en niet voor renovatie.

Het nieuwbouwplan wordt maandagavond besproken in een besloten vergadering van de vice-voorzitters van het Europees Parlement. De Partij voor de Dieren heeft de voorzitter van haar Europese fractie gevraagd om zich tegen de dure nieuwbouwplannen te keren.

"Dit soort geldverspilling is onacceptabel, zeker in tijden waarin sociale voorzieningen, het milieu en dierenwelzijn steeds meer onder druk staan door bezuinigingen. Het huidige gebouw van de Europese zetel in Brussel is pas 24 jaar oud. Als er al renovatie nodig is, dan mag dat zeker geen half miljard euro kosten. Alleen noodzakelijke renovaties op het gebied van veiligheid en verlaging van energiegebruik moeten dan uitgevoerd worden," aldus Hazekamp.

Doe mee met de Partij voor de Dieren!

    Doe mee