Help mee om dieren in Europa uit hun kooien te bevrijden


Europees burger­ini­ti­atief 'End the Cage Age' gelan­ceerd

26 september 2018

Europarlementariër Anja Hazekamp roept mensen in Nederland en andere EU-landen op om massaal het Europees burgerinitiatief ‘End the Cage Age’ te ondertekenen. 120 organisaties uit 27 landen hebben hun krachten gebundeld om minimaal één miljoen handtekeningen op te halen, zodat dieren in de landbouw niet langer in kooien worden opgesloten. Anja gaf dinsdag een toespraak bij de officiële lancering van ‘End the Cage Age’, dat onlangs ontvankelijk werd verklaard door de Europese Commissie.

"Meer dan 700 miljoen dieren worden er jaarlijks in Europa opgesloten in kooien. Het leven van deze dieren is één grote kwelling. Ze hebben geen enkele kans om zich normaal te ontwikkelen of hun natuurlijk gedrag uit te oefenen. De EU doet veel te weinig om het welzijn van dieren in de landbouw te verbeteren. De kooien zijn een symbool voor wat er mis is met ons huidige landbouwsysteem en moeten verdwijnen," zegt Anja Hazekamp.

Meehelpen om de dieren in Europa uit hun kooien te bevrijden? Teken hier het officiële burgerinitiatief.

De indieners hebben tot 11 september 2019 de tijd om één miljoen handtekeningen uit minimaal zeven verschillende EU-lidstaten te verzamelen.