Het veggie­burger-verbod is van tafel!


23 oktober 2020

Het veggieburger-verbod is van tafel. 'Vegaburgers', 'plantaardige worsten' en soja-steaks mogen in principe onder deze namen blijven bestaan. Dat heeft het Europees Parlement vrijdag besloten tijdens de stemming over de 'Schnitzelgate'.

De Partij voor de Dieren is blij dat het absurde voorstel van de vleeslobby van tafel is. "Het is belangrijk om ruim baan te geven aan milieu- en klimaatvriendelijke vleesalternatieven. Om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen en het verlies aan natuur en diersoorten te stoppen is een transitie naar een meer plantaardig voedingspatroon noodzakelijk. Het besluit om veggie-burgers op het menu te houden is een lichtpuntje in het verder rampzalige Europese landbouwbeleid," aldus Anja Hazekamp.

Kritisch is de Partij voor de Dieren over regels die verkoop van melkalternatieven verder aan banden leggen. Zo wordt de verkoop van plantaardige melkalternatieven onder namen als 'met melksmaak' of 'melk-imitatie' verboden.

Gerelateerd nieuws

Europees Parlement stemt voor schrappen EU-subsidies stierenvechten

EU-landen mogen niet langer landbouwsubsidies geven die specifiek bedoeld zijn voor het fokken van vechtstieren. Een bindend ...

Lees verder

Stierengevechten geen 'immaterieel cultureel erfgoed'

Stierengevechten worden niet aangemerkt als immaterieel cultureel erfgoed dat dringend beschermd moet worden. Het verzoek van...

Lees verder

Doe mee met de Partij voor de Dieren!

    Doe mee