Stie­ren­ge­vechten geen 'imma­te­rieel cultureel erfgoed'


UNESCO weigert verzoek stie­ren­vechters

17 november 2020

Stierengevechten worden niet aangemerkt als immaterieel cultureel erfgoed dat dringend beschermd moet worden. Het verzoek van de Internationale Stierenvechtvereniging om stierengevechten wel als dusdanig aan te merken, is niet ontvankelijk verklaard door UNESCO. Dat hebben bronnen binnen UNESCO bevestigd.

Volgens UNESCO hebben stierenvechtpraktijken geen ‘dringende bescherming’ nodig; de spoedaanvraag die de stierenvechters hadden gedaan is daarom niet eens in behandeling genomen.

De Partij voor de Dieren riep UNESCO in september al op om de aanvraag van de stierenvechters af te wijzen. Ook lieten veel mensen online hun afkeuring blijken via de website van UNESCO.

EU-subsidies
Ook vorige maand boekte de Partij voor de Dieren een klein succesje in de strijd tegen stierengevechten. Het Europees Parlement steunde toen een voorstel van de Partij voor de Dieren om niet langer gerichte landbouwsubsidies toe te kennen aan fokkers van vechtstieren. De stierenfokkers krijgen hierdoor minder geld voor hun wrede activiteiten.

Gerelateerd nieuws

Het veggieburger-verbod is van tafel!

Het veggieburger-verbod is van tafel. 'Vegaburgers', 'plantaardige worsten' en soja-steaks mogen in principe onder deze namen...

Lees verder

Europarlementariërs: stop import Argentijns paardenvlees per direct

Vijftig Europarlementariërs, afkomstig uit alle EU-fracties in het Europees Parlement, hebben donderdag de Europese Commissie...

Lees verder

Doe mee met de Partij voor de Dieren!

    Doe mee