Hazekamp eist Europese actie na bevin­dingen over konij­nen­in­du­strie


24 januari 2020

Europa moet de misstanden in de konijnenindustrie zo snel mogelijk aanpakken. Daarvoor heeft Europarlementarier Anja Hazekamp gepleit in een overleg met de Eurocommissaris voor Landbouw, Janusz Wojciechowski.

De Europese Voedselautoriteit (EFSA) bevestigde onlangs dat het houden van konijnen leidt tot grote welzijnsproblemen: konijnen hebben last van wonden en huidproblemen, gebrek aan eten en drinken, stress door hitte en kou, te weinig bewegingsruimte en geen rustmogelijkheden. Het dierenleed is het ernstigste in conventionele kooien, maar ook in alternatieve houdsystemen zijn er grote welzijnsproblemen.

Ook recente beelden van dierenbeschermingsorganisatie Animal Rights - gemaakt in Nederland - bevestigen dat de huidige situatie onhoudbaar is. "Konijnen zijn, na kippen, de meest gehouden diersoort voor vleesproductie in Europa. Dat terwijl konijnen totaal niet geschikt zijn om in een gesloten landbouwsysteem te houden. Brussel moet deze bevindingen serieus nemen en een einde maken aan deze konijnenindustrie," aldus Hazekamp.

Gerelateerd nieuws

Maatregelen tegen puppyhandel krijgen steun van milieucommissie Europees Parlement

De milieucommissie van het Europees Parlement heeft dinsdag vrijwel unaniem ingestemd met voorstellen om de illegale puppyhan...

Lees verder

Geheime laadruimtes met schapen gevonden op gekapseisd horrorschip Queen Hind

Een strafprocedure tegen Roemenië is ‘onontkomelijk’. Dat zegt Europarlementariër Anja Hazekamp naar aanleiding van nieuwe be...

Lees verder

Doe mee met de Partij voor de Dieren!

    Doe mee