Foie gras ongewenst op Brussels kerstmenu


3 december 2014

Diverse Europarlementariërs hebben vandaag een oproep gedaan aan parlementsvoorzitter Martin Schulz om foie gras van het kerstmenu te schrappen. Het restaurant in het Europarlement kondigde onlangs aan om de vette eendenlever, die met behulp van dwangvoedering wordt geproduceerd, met kerst op de kaart te zetten in Brussel.

"Onsmakelijk om kerst te vieren met voedsel dat dusdanig ten koste gaat van dieren," zegt PvdD-Europarlementariër Anja Hazekamp. Ze zegt het restaurant zowel met kerst als de komende vijf jaar te boycotten als de foie gras met kerst daadwerkelijk op tafel komt.

Eerder dit jaar ontstond er ook al ophef, toen nieuwe Europarlementariërs een welkomstgeschenk kregen met foie gras. Hazekamp en veertien andere parlementsleden weigerden het geschenk toen aan te nemen. "De productie van foie gras is in veel landen al verboden. Maar dat het in Brussel nog steeds als een feestelijk gerecht op het menu staat, toont aan dat veel mensen niet beseffen hoeveel pijn en stress het dwangvoederen van dieren veroorzaakt. De Partij voor de Dieren blijft zich inzetten om mensen daar bewust van te maken," aldus Anja Hazekamp.

Gerelateerd nieuws

PvdD: stop afknippen van biggenstaarten in Europa

Er komt een onderzoek naar de mogelijkheden om de Europese Commissie en de Europese lidstaten te verplichten een totaalverbod...

Lees verder

N€€ tegen EU-budget en EU-naheffing

De Partij voor de Dieren heeft vandaag tegen het EU-budget voor 2015 gestemd. Europa spendeert in 2015 ruim 55 miljard euro -...

Lees verder

Doe mee met de Partij voor de Dieren!

    Doe mee