Europese vragen over zout­winning Waddenzee


26 november 2014

De zoutwinning onder de Waddenzee waarvoor Staatssecretaris Dijksma (Economische Zaken) onlangs een vergunning afgaf, is mogelijk in strijd met internationale natuurafspraken. De eurofractie van de Partij voor de Dieren heeft hierover vragen gesteld aan de Europese Commissie.

De Groningse Europarlementariër Anja Hazekamp wil weten of Nederland Europese natuurwetgeving overtreedt door een vergunning te verlenen voor zoutwinning onder het beschermde natuurgebied. “Voor duizenden trekvogels vormt de Waddenzee een belangrijke tussenstop op hun tocht naar overwinteringsgebieden in Afrika. Door zout weg te halen onder de Waddenzee zullen wadplaten onder water verdwijnen. Vogels kunnen daardoor niet meer bij het voedsel op de wadplaten en worden beroofd van hun voedingsbron. Als dat mag in een beschermd natuurgebied, dan lijkt die bescherming weinig meer waard,” aldus Hazekamp.

De Partij voor de Dieren wil verder weten of het zoutwinningsbedrijf Frisia aansprakelijk kan worden gesteld indien de zoutwinning doorgaat en daarbij milieuschade ontstaat.

Wij staan voor:

Gerelateerd nieuws

PvdD: tijdelijke stop pluimveetransport in Europa

“Transport van pluimvee, eieren en andere pluimveeproducten moet in heel Europa worden stilgelegd ter bestrijding van d...

Lees verder

PvdD: stop afknippen van biggenstaarten in Europa

Er komt een onderzoek naar de mogelijkheden om de Europese Commissie en de Europese lidstaten te verplichten een totaalverbod...

Lees verder

Doe mee met de Partij voor de Dieren!

    Doe mee