Europees Parlement: kloon­vlees moet van tafel


8 september 2015

Een grote meerderheid van het Europees Parlement heeft zich dinsdag uitgesproken voor een verbod op vlees en andere producten van gekloonde dieren en hun nakomelingen.

"Verreweg de meeste kloondieren worden dood geboren en slechts een miniem percentage haalt het eerste levensjaar, gebukt onder ziektes en afwijkingen. Klonen veroorzaakt onacceptabel dierenleed," aldus Europarlementariër Anja Hazekamp.


Hazekamp wijst er verder op dat ook burgers in Europa geen vlees van kloondieren op hun bord willen. "Uit een enquête onder Europese burgers blijkt dat 77 procent kloonvlees niet ziet zitten. Burgers willen het niet, boeren hebben het niet nodig en de dieren betalen de prijs. Een totaalverbod op producten van kloondieren en hun nakomelingen is de enige juiste oplossing," aldus Hazekamp.

Gerelateerd nieuws

Bedankt natuurliefhebbers!

Hierbij wil ik iedereen bedanken die de actie 'Geen censuur op natuur' heeft gesteund. Samen geven we een duidelijke boodscha...

Lees verder

Strenger verbod op zeehondenbont

Bont van zeehonden die in Europa worden bejaagd mag niet meer worden verkocht. Dat heeft een meerderheid van het Europees Par...

Lees verder

Doe mee met de Partij voor de Dieren!

    Doe mee