Europa handhaaft bescherming voor wolf ondanks paniek­zaaierij


27 februari 2019

Wolven en andere dieren in het wild die beschermd zijn onder Europese natuurwetgeving, blijven dat ook in de toekomst. De huidige Europese natuurregels kunnen ongewijzigd van kracht blijven. Dat heeft Eurocommissaris Karmenu Vella woensdag toegezegd naar aanleiding van vragen van de Partij voor de Dieren. De Eurocommissaris sprak over ‘paniekzaaierij’ over het herstel van één diersoort en gaf aan dat EU-landen ook onder de huidige regels genoeg mogelijkheden hebben om eventuele problemen in de co-existentie met grote roofdieren op te lossen. Ook benadrukte Vella dat de wolvenpopulaties in de meeste regio’s nog altijd niet op duurzame niveaus zijn.

De landbouwcommissie van het Europees Parlement ondernam onlangs een poging om Europese natuurbeschermingswetten te verzwakken, met name voor grote carnivoren als de wolf.

Dat de beschermde status van deze dieren gehandhaafd blijft, is een grote geruststelling, vindt Europarlementariër Anja Hazekamp. "Steeds weer proberen enkele individuen met een roodkapjesyndroom de jacht op grote carnivoren te openen. Dieren als de lynx, de bruine beer en de wolf, zijn van levensbelang voor de biodiversiteit in Europa. Zij staan niet voor niets op de lijst van beschermde diersoorten."

Gerelateerd nieuws

PvdD: voorkom nieuwe voorjaarsjacht op trekvogels

Europa moet voorkomen dat Malta komend voorjaar opnieuw de jacht op trekvogels opent. De Partij voor de Dieren heeft de Euroc...

Lees verder

PvdD draagt Anja Hazekamp voor als Europees lijsttrekker

De Partij voor de Dieren draagt huidig Europarlementariër Anja Hazekamp voor als lijsttrekker voor de Europese verkiezingen. ...

Lees verder

Doe mee met de Partij voor de Dieren!

    Doe mee