EP steunt PvdD-oproep tegen dierenleed


26 november 2015

Het Europees Parlement heeft donderdag de oproep van de Partij voor de Dieren gesteund om een Europese dierenwelzijnsstrategie voor de jaren 2016 tot 2020 op te stellen. Bestaande dierenwelzijnsregels moeten beter worden gehandhaafd en Europa moet vaker ingrijpen als er sprake is van dierenleed, aldus het Europees Parlement.

"Een meerderheid van het parlement is het met ons eens dat er een compleet en samenhangend plan van aanpak voor dierenwelzijn moet komen. Dit is een grote stimulans voor iedereen die zich inzet voor de bescherming van dieren in Europa," aldus Europarlementariër Anja Hazekamp.

"De uitspraak dat Brussel moet ingrijpen als er sprake is van dierenleed betekent dat ernstige dierenwelzijnsproblemen als lange diertransporten, de productie van foie gras, kooihuisvesting en onverdoofde slacht moeten worden aangepakt door de Europese Commissie. Ernstig dierenleed valt in deze situaties niet te ontkennen," zegt Hazekamp. Voorstellen van de Partij voor de Dieren om deze punten concreet te benoemen in de uitspraak van het Europees Parlement, kregen helaas geen steun van de grote partijen.

De Partij voor de Dieren zal er de komende jaren op toezien dat Europa inderdaad ingrijpt bij situaties waarin dieren lijden. "Nu de Europese Commissie met een nieuwe dierenwelzijnsstrategie moet komen, is beleid voor dieren de komende jaren op de kaart gezet in Europa. Wij zullen ervoor strijden dat het niet alleen blijft bij woorden en dat er een einde komt aan de vele misstanden met dieren," aldus de Partij voor de Dieren.

Gerelateerd nieuws

PvdD: superzalm weren uit Europa

De Partij voor de Dieren roept Europa op om te voorkomen dat genetisch gemanipuleerde superzalm in de winkel belandt. De supe...

Lees verder

PvdD roept Japanse walvisjagers terug

Europarlementariër Anja Hazekamp roept de Japanse regering op om af te zien van de jacht op walvissen in het Zuidpoolgebied. ...

Lees verder

Doe mee met de Partij voor de Dieren!

    Doe mee