EP: Dieren­welzijn bindend onderdeel van Brexit-onder­han­de­lingen


'Dieren mogen niet de dupe worden van Brexit'

12 februari 2020

Het Europees Parlement wil dat de EU dierenwelzijn een bindend onderdeel maakt van de besprekingen over toekomstige relaties tussen de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk. Een voorstel van de Partij voor de Dieren daartoe kreeg woensdag steun in het Europees Parlement.

Het parlement pleit voor hoge standaarden op het gebied van dierenbescherming en voor eerlijke concurrentie tussen Britse en Europese boeren. Ook sluit het parlement de mogelijkheid uit dat er in de toekomst vlees, eieren of levende dieren vanuit het VK geïmporteerd worden naar de EU, indien niet minimaal voldaan wordt aan Europese dierenwelzijnsregels.

"Een unieke uitspraak van het Europees Parlement, want de EU neemt normaalgesproken geen bindende dierenwelzijnseisen op in handelsverdragen met derde landen," zegt Europarlementariër Anja Hazekamp. "Hoewel de Britten het relatief goed doen op het gebied van dierenwelzijn, is het belangrijk een stok achter de deur te houden. Een ‘race to the bottom’ op het gebied van dierenwelzijn moet voorkomen worden; dieren mogen niet de dupe worden van Brexit," aldus Anja Hazekamp.

Gerelateerd nieuws

PvdD vraagt om spoeddebat over 'TTIP-Light'

Europarlementariër Anja Hazekamp vraagt vandaag in Straatsburg een spoeddebat aan in het Europees Parlement over de handelsbe...

Lees verder

Europees Parlement wil geen afschot meer van katten en andere zwerfdieren

In navolging van de Tweede Kamer en Nederlandse gemeenten, wil ook het Europees Parlement dat naast honden ook alle katten ve...

Lees verder

Doe mee met de Partij voor de Dieren!

    Doe mee