"Dieren­welzijn Neder­landse prio­riteit tijdens EU-voor­zit­ter­schap"


15 januari 2016

Dierenwelzijn staat op de prioriteitenlijst tijdens het Nederlandse EU-voorzitterschap. Dat antwoordt staatssecretaris Van Dam (Economische Zaken) donderdag in Brussel op vragen van Europarlementariër Anja Hazekamp.

Hazekamp vroeg de staatssecretaris wat Nederland gaat doen om het welzijn van dieren te verbeteren in het komende half jaar dat Nederland voorzitter is van de Europese Unie. Van Dam antwoordde dat 'dierenwelzijn op de prioriteitenlijst staat tijdens het Nederlandse voorzitterschap'. Daarbij zou volgens Van Dam ook aandacht uitgaan naar het welzijn van vissen. "Het welzijn van vissen komt aan de orde tijdens de eerste raadsvergadering van het Nederlands voorzitterschap," aldus Van Dam. Daarnaast wordt er volgens de staatssecretaris een Europees dierenwelzijnsplatform opgericht.

De Partij voor de Dieren noemt Van Dams woorden 'hoopvol'. "Maar deze hoopvolle woorden moeten wel worden omgezet in daden. Bijvoorbeeld door een einde te maken aan dagenlange diertransporten, onverdoofde castratie van biggen en onbedwelmde slacht van vissen. Als EU-voorzitter is Nederland in de positie om andere landen te inspireren en te stimuleren zulke maatregelen te nemen," aldus de Partij voor de Dieren.

Gerelateerd nieuws

"Zuinig zijn op ons water"

Het zal steeds meer inspanning en geld kosten om ons drinkwater schoon te houden en om wateroverlast te voorkomen. Dat zeggen...

Lees verder

PvdD tegen nieuwe roofbouw blauwvintonijn

De Partij voor de Dieren pleit maandagavond in Straatsburg tegen een voorstel om méér te gaan vissen op de bedreigde blauwvin...

Lees verder

Doe mee met de Partij voor de Dieren!

    Doe mee