Bijdrage plenaire verga­dering over EU2040 klimaat­doel­stelling


6 februari 2024

Anja Hazekamp (PvdD):

Voorzitter, ik ga meteen met de deur in huis vallen: commissaris Hoekstra laat dan toch zijn ware gezicht zien.

Klimaatactie is urgent en we hebben dringende maatregelen nodig, dat zei de commissaris amper vier maanden geleden. Maar nog geen week nadat de boeren in Europa als protest tegen milieu- en klimaatmaatregelen de wegen blokkeerden en van alles in brand staken, laat deze commissaris alles uit zijn handen vallen om ze hun zin te geven. Door fossiele subsidies niet af te schaffen, door de uitstoot van de landbouwsector niet te verminderen en door het promoten van vlees niet te stoppen.

De klimaatcrisis gaan we zo niet oplossen. Hier is niemand bij gebaat, ook de boeren niet. Commissaris, houd uw rug recht. Om klimaatverandering te stoppen, om de planeet te redden en om de boeren echt perspectief te geven voor de toekomst.

Interessant voor jou

Bijdrage plenaire vergadering over planten verkregen met bepaalde nieuwe genoomtechnieken en hun levensmiddelen en diervoeders

Lees verder

Bijdrage milieucommissie over standpunten uitwisseling met Dr. Bernhard Url, uitvoerend directeur van de Europese Autoriteit voor voedselveiligheid (EFSA)

Lees verder

Word lid

    Learn More Doneer