Bijdrage plenaire verga­dering om een resolutie over het Europees burger­ini­tatief 'Stop het ontvinnen van haaien' toe te voegen aan de agenda


8 mei 2023

Anja Hazekamp (PvdD): Voorzitter, beste collega’s, ruim 1,1 miljoen burgers hebben het burgerinitiatief “Stop het ontvinnen van haaien” ondertekend en zij vragen in dit burgerinitiatief om een verbod op de handel in haaienvinnen. En dat is hard nodig, want jaarlijks worden 100 miljoen haaien gedood, vooral voor hun vinnen. En dat heeft tot gevolg dat 167 haaiensoorten met uitsterven worden bedreigd.

Eind maart hebben de zeven coördinatoren van de Commissie visserij van dit Parlement achter gesloten deuren besloten dat een resolutie over dit onderwerp niet nodig is. Zeven Europarlementariërs vegen daarmee het verzoek van 1,1 miljoen burgers van tafel, zónder dat verzoek ook maar te overwegen.

Zo neem je de burgers niet serieus. Daarom verzoek ik om alsnog een resolutie over dit burgerinitiatief toe te voegen aan de agenda en deze te laten stemmen tijdens de minizitting op 31 mei.

Interessant voor jou

Bijdrage milieucommissie over duurzame chemicaliën

Lees verder

Bijdrage plenaire vergadering over de rol van boeren bij het realiseren van de groene transitie

Lees verder

Word lid

    Learn More Doneer