Bijdrage plenaire verga­dering over het asso­ci­a­tie­verdrag met Oekraïne


20 januari 2016

Anja Hazekamp (PvdD): Op 6 april gaan Nederlanders naar de stembus om zich uit te spreken in een referendum over het associatieakkoord met Oekraïne. Eurocraten in Brussel doen alsof een stem tegen dat associatieakkoord een stem vóór oorlog is, tegen democratie en tegen vooruitgang. Maar dit associatieakkoord gaat helemaal niet over democratie voor Oekraïners. Dit associatieverdrag gaat over handel en groei. Meer handel, meer Europa en meer ruimte voor multinationals. En in de groeiende Europese Unie zien we dat de ambities en de normen dalen.

Gelijk speelveld lijkt een toverwoord, maar we zien nu bijvoorbeeld al dat Europa megastallen subsidieert in Oekraïne. Nog meer dieren en nog meer producten die hier in Europa al lang verboden zijn, zoals bijvoorbeeld foie gras en legbatterijeieren. Deze producten laten we goedkoop toe op onze markt.

Dus als Nederland in het referendum op 6 april nee zegt tegen het associatieakkoord, dan kan Europa daar niet omheen. Voorts ben ik van mening dat de Europese landbouwsubsidies moeten worden afgeschaft.

Interessant voor jou

Bijdrage plenaire vergadering over het Nederlands voorzitterschap met minister-president Rutte

Lees verder

Bijdrage plenaire vergadering over de Europese biodiversiteitsstrategie

Lees verder

Word lid

    Learn More Doneer