Welkom­s­pakket met foie gras valt slecht bij Euro­par­le­men­ta­riërs


3 juli 2014

Een welkomstgeschenk met foie gras dat Europarlementariërs deze week kregen bij hun eerste bezoek aan Straatsburg is slecht gevallen bij Partij voor de Dieren-Europarlementariër Anja Hazekamp. Het foie gras pakket werd de Europarlementariërs aangeboden door de lobbyorganisatie ‘Campagne voor de Europese democratie’, die Straatsburg als vergaderplek van het Europees Parlement wil behouden. Onder andere de gemeente Straatsburg, Air France KLM en de Straatsburgse horeca sponsorden het dieronvriendelijke cadeau.

Hazekamp noemt het welkomstgeschenk ‘ongepast’. “De productie van vette ganzen- en eendenlever gaat gepaard met ernstige wreedheden tegen dieren. De vogels worden een aantal keer per dag gedwangvoederd, wat extreem stressvol en pijnlijk is. Daarom is dwangvoedering in de meeste Europese landen verboden. Het stuit ons tegen de borst dat een stad zichzelf promoot over de rug van dieren. We waren al tegen het maandelijkse op-en-neer gereis naar Straatsburg en dit foie gras pakket maakt dat zeker niet minder,” aldus de PvdD-Europarlementariër.

Hazekamp heeft donderdagmiddag namens veertien Europarlementariërs de dieronvriendelijke pakketten teruggeven aan de burgemeester van Straatsburg.

Gerelateerd nieuws

Europese fractie Partij voor de Dieren kiest voor aansluiting bij Nordic Green Left

De Partij voor de Dieren sluit zich in Brussel aan bij het groene Nordic Green Left (NGL). Dat zegt de nieuw gekozen PvdD-Eur...

Lees verder

Opinie: Melk. Niet goed voor elk.

Gepubliceerd in One World op 13 augustus 2014 China dreigt overspoeld te worden door Europese melk. Een goed moment van bezi...

Lees verder

Doe mee met de Partij voor de Dieren!

    Doe mee