TTIP-leaks beves­tigen: zorgen honderd procent gegrond


2 mei 2016

De door Greenpeace gepubliceerde TTIP-leaks, met passages uit het handelsverdrag tussen de EU en de VS, tonen aan dat de argwaan over, en de weerstand tegen, TTIP honderd procent gegrond zijn. Dat zegt Europarlementariër Anja Hazekamp naar aanleiding van de maandag gepubliceerde TTIP-leaks.

"Cosmetica die op dieren is getest en genetisch gemanipuleerd eten met nóg meer bestrijdingsmiddelen zijn slechts een greep uit het TTIP-assortiment. Dit wurgverdrag levert ons niets anders op dan producten geproduceerd met de laagste milieu- en dierenwelzijnsnormen," aldus Hazekamp.

"Daarnaast raken we ook wat kwijt: namelijk de vrijheid om zelfstandig te bepalen hoe we onze gezondheid, het milieu, de natuur en dieren willen beschermen. Deze tekst neemt rechtstreeks zeggenschap weg bij de Nederlandse en Europese overheden en legt de macht neer bij ongekozen technocraten en multinationals," constateert Hazekamp.

De gelekte documenten bevestigen volgens de Partij voor de Dieren bovendien dat de Brusselse onderhandelaars volksvertegenwoordigers en critici doelbewust op het verkeerde been hebben gezet door onjuiste en incomplete informatie te verstrekken.

"De Europese Commissie geeft nu aan te onderzoeken hoe dit lek is ontstaan. Ze kan die energie beter gebruiken om TTIP van tafel te krijgen," aldus de Partij voor de Dieren.

Gerelateerd nieuws

PvdD wil Europese Commissie wegsturen om hormoonverstoorders

De volledige Europese Commissie moet naar huis. De Partij voor de Dieren en de Italiaanse 5-sterrenbeweging in het Europees P...

Lees verder

Versnipperen kuikens EU-wijd stoppen

Europa moet in navolging van Luxemburg stoppen met het versnipperen van mannelijke kuikentjes. Daarvoor pleit Europarlementar...

Lees verder

Doe mee met de Partij voor de Dieren!

    Doe mee