PvdD klimaat­kam­pioen in Brussel


150 mili­eu­or­ga­ni­saties roepen PvdD uit tot klimaat­kam­pioen in het Europees Parlement

17 april 2019

Climate Action Network Europe (CAN) heeft de Partij voor de Dieren uitgeroepen tot de klimaatvriendelijkste Nederlandse partij in het Europees Parlement. De PvdD behaalde de afgelopen vijf jaar de hoogste score als over plannen ter bescherming van het klimaat gestemd werd en is volgens CAN daarmee Nederlands klimaatkampioen in Brussel.

CAN bestaat uit zo'n 150 organisaties, waaronder Greenpeace, het Wereld Natuur Fonds en Seas at Risk. De organisaties deelden partijen in als 'klimaatbeschermers', 'klimaatvertragers' en 'klimaatdinosaurussen'. Daarbij is gekeken naar stemgedrag over vermindering van broeikasgassen, doelstellingen voor duurzame energie en energiebesparing.

"Klimaatverandering is de grootste bedreiging voor de toekomst van onze planeet. De Partij voor de Dieren wil zich ook de komende vijf jaar maximaal inzetten om die bedreiging uit de weg te ruimen," zegt Anja Hazekamp, Europarlementariër en lijsttrekker voor de Partij voor de Dieren voor de komende Europese verkiezingen op 23 mei.

Deze week presenteerde de Partij voor de Dieren haar verkiezingsprogramma Plan B voor Europa met daarin plannen voor een verbod op megastallen, afschaffing van de Europese miljardensubsidies voor de vee-industrie en het stimuleren van een meer plantaardig dieet. "Diervriendelijke voorstellen die gunstig uitpakken voor het klimaat en de belastingbetaler ook nog eens miljarden euro´s besparen," aldus Hazekamp.

Gerelateerd nieuws

Groen, progressief en eurokri­tisch

Democratie, het welzijn van mensen en dieren en het bestrijden van klimaatverandering moeten voorop staan in Europa. Niet het...

Lees verder

Opinie: Mishandelde kalfjes zijn in de hele EU dagelijkse kost

Gepubliceerd in Trouw op 16 mei 2019 Meer dan 1,4 miljard dieren worden jaarlijks over lange afstanden door Europa vervo...

Lees verder

Doe mee met de Partij voor de Dieren!

    Doe mee