PvdD breekt lans voor Toro de la Vega-stier


14 september 2015

De Partij voor de Dieren is afgelopen weekend afgereisd naar Madrid om te protesteren tegen de barbaarse afslachting van stier Rompe-Suelas tijdens het Spaanse gruwelevenement Toro de la Vega. Europarlementariër Anja Hazekamp voerde samen met de Spaanse partij voor de dieren 'PACMA' de demonstratie door de Spaanse hoofdstad aan, gevolgd door honderdduizend mensen die willen dat er einde komt aan Toro de la Vega.

Toro de la Vega is een jaarlijks evenement in de Spaanse stad Tordesillas waarbij een stier door honderden mannen te paard en te voet wordt opgejaagd en met speren wordt doodgestoken. Stier Rompe-Suelas hangt dit lot boven het hoofd als Toro de la Vega dinsdag 15 september doorgaat.

De Partij voor de Dieren riep zaterdag in Madrid de Spaanse autoriteiten op om Rompe-Suelas te sparen en Toro de la Vega te verbieden. “Dit is dierenmishandeling van de ergste soort en moet voor eens en altijd worden uitgebannen. Dieren zijn levende wezens met bewustzijn en gevoel, deze wreedheden kunnen we niet toestaan in Europa,” aldus Hazekamp tijdens de demonstratie in Madrid. “Het is geweldig dat de Spanjaarden massaal hebben laten zien dat Toro de la Vega onacceptabel is en niet langer onderdeel kan zijn van de Spaanse samenleving.”

Vorig jaar hebben de Partij voor de Dieren en PACMA ook al samen een vuist gemaakt tegen Toro de la Vega door de petitie 'Breek een lans' in Brussel te overhandigen.

Wij staan voor:

Gerelateerd nieuws

Strenger verbod op zeehondenbont

Bont van zeehonden die in Europa worden bejaagd mag niet meer worden verkocht. Dat heeft een meerderheid van het Europees Par...

Lees verder

Glyfosaat blijft in de winkel tot medio 2016

Roundup en andere pesticides waarin glyfosaat zit, blijven minstens tot juni 2016 verkrijgbaar in Europa. Een voorstel van de...

Lees verder

Doe mee met de Partij voor de Dieren!

    Doe mee