Hazekamp doet oproep: “sta op voor natuur- en biodi­ver­si­teits­be­scherming in Europa!”


17 februari 2022

“Sta op voor de bescherming van natuur en biodiversiteit in Europa!” Die oproep richtte Anja Hazekamp donderdag aan collega-Europarlementariërs tijdens een bijeenkomst van de Animal Welfare Intergroup in het Europees Parlement.

Hazekamp waarschuwt voor recente pogingen van landbouw- en jagerslobbyisten, die in samenwerking met de landbouwcommissie van het Europees Parlement, de natuurbescherming in de Europese Habitatrichtlijn willen verzwakken; in het bijzonder in het nadeel van wolven.

Volgens Hazekamp is dat zeer zorgelijk: “De natuur en biodiversiteit zijn in crisis: 1 miljoen dier- en plantensoorten worden met uitsterven bedreigd. Het is ondenkbaar dat er nu mensen zijn die desondanks natuurbeschermingsregels willen verzwakken. We moeten opstaan voor de Europese natuurwetgeving en voor de bescherming van natuur- en biodiversiteit in Europa,” aldus Hazekamp.

De Europese Commissie benadrukte tijdens de bijeenkomst opnieuw dat de Europese natuurwetgeving recent geëvalueerd en geschikt is bevonden. De Commissie herhaalde niet van plan te zijn natuurbeschermingswetgeving te verzwakken, maar juist toe te zien op correcte toepassing door de EU-landen.

Gerelateerd nieuws

Vragen in Europees Parlement over kap Sterrebos

In het Europees Parlement zijn dinsdag schriftelijk vragen gesteld over de geplande kap van het Limburgse Sterrebos. Volgens ...

Lees verder

Ook veel Oekraïense dieren getroffen: PvdD dringt aan op opvang en noodhulp

Help achtergebleven Oekraïense dieren in nood. Daarvoor pleit Europarlementariër Anja Hazekamp in spoedvragen aan de Europese...

Lees verder

Doe mee met de Partij voor de Dieren!

    Doe mee