"Anja Hazekamp dier­vrien­de­lijkste Euro­par­le­men­tarier"


17 maart 2016

Anja Hazekamp is door haar collega's in het Europees Parlement uitgeroepen tot diervriendelijkste Europarlementariër. Ze kreeg hiervoor woensdagavond een award aangeboden. Hazekamp is 'vereerd' met de award, maar nam deze niet persoonlijk in ontvangst.

"De jaarlijkse uitreiking en de verschillende awards worden gesponsord door de gigantische Brusselse industrielobby. Bovendien is niet duidelijk hoe de nominaties tot stand zijn gekomen. Hoewel de award voor 'dierenwelzijn' een van de weinige niet-gesponsorde prijzen is, voelt het niet goed om bij zo'n lobbyfeestje aanwezig te zijn," zegt Hazekamp.

"Natuurlijk ben ik wel vereerd dat dierenbeschermers en milieuorganisaties de Partij voor de Dieren waarderen en dat het merendeel van mijn 750 collega-Europarlementariërs op mij heeft gestemd als diervriendelijkste lid van het Europees Parlement. Hopelijk stemmen deze collega's in het parlement óók voor diervriendelijke voorstellen van de Partij voor de Dieren, dan hebben de dieren er ook echt wat aan."

Doe mee met de Partij voor de Dieren!

    Doe mee