Anja Hazekamp blijft vice-voor­zitter mili­eu­com­missie Europees Parlement


26 januari 2022

Europarlementariër Anja Hazekamp is woensdag opnieuw verkozen tot vice-voorzitter van de commissie voor Milieu, Volksgezondheid & Voedselveiligheid. Hazekamp was al vice-voorzitter sinds 2019 en werd woensdag unaniem herkozen. Het is gebruikelijk dat het Europees Parlement elke 2,5 jaar nieuwe voorzittersverkiezingen houdt.

De Milieucommissie is onder meer verantwoordelijk voor Europese wetgeving en moties op het gebied van milieu- en natuurbescherming, biodiversiteit, dieren in het wild, veiligheid en etikettering van voedingsmiddelen en volksgezondheid.

Onlangs sprak Hazekamp zich namens de Milieucommissie nog fel uit tegenover de Landbouwcommissie, die tegen de regels in pogingen doet om de wolf in Europa te beroven van zijn beschermde status. Daarnaast leidde Hazekamp de afgelopen jaren succesvol de onderhandelingen tussen de Landbouwcommissie en de Milieucommissie over Europese plannen om de voedselketen te verduurzamen. Over deze plannen, in Brussel de 'Boer-tot-bord-strategie' genoemd, werd afgelopen oktober een akkoord bereikt, dat met grote meerderheid werd aangenomen in het Europees Parlement.

F
oto: © European Union 2019 - Source : EP

Gerelateerd nieuws

1312 Nederlanders 'steken hun poot uit' voor dieren

Ruim 54 duizend EU-burgers, waarvan 1312 Nederlanders, hebben online hun mening gegeven over Europese regels ter bescherming ...

Lees verder

Vragen in Europees Parlement over kap Sterrebos

In het Europees Parlement zijn dinsdag schriftelijk vragen gesteld over de geplande kap van het Limburgse Sterrebos. Volgens ...

Lees verder

Doe mee met de Partij voor de Dieren!

    Doe mee